Wednesday 5 October 2011

34. KACANG SOYA MENGALIH KITA DARI PEMAKANAN SUNNAH

Mungkin ada yg berfikiran bahawa kacang soya mengalikan kita dr pemakanan sunnah nabi... Memandangkan saya mengamalkan Energizing Soy Protein Shaklee dalam minum harian bg sekali gus memekatkan susu serta menjadikan kulit cantik dan gebu. Jadi, pastilah ada yang bertanya… tentang ‘fakta’ tersebut.


Ini ciri-ciri yang Kacang soya yang anda ambil... kaji maklumat lanjut berikut:
  • KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
  • KACANG SOYA GMO -  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
  • 9 ASID AMINO - adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
  • KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavonehingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang. (secara ringkasnya,Isoflavone = kurangkan risiko kanser, so kalo kurang isoflavone = risiko kanser meningkat... proses dgn alkohol = kurangkan isoflavone til 88% = maka... risiko kanser meningkat)
  • BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
  • KACANG SOYA YANG DIPANASKAN - merosakkan kandungan proteinnya!
  • KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.
Tahukah korang apakah ciri-ciri kacang soya yang sepatutnya kita ambil?
  • Ditanam secara organik
  • Tidak menjalani proses genetik (non-GMO)
  • Mengandungi 9 asid amino penting
  • Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
  • Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
  • Diproses tanpa dipanaskan
  • Ditambah dengan kalsium? (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah)

So… jom tengok-tengok dan kaji apa dan dari mana minuman soya korang tu… penting!!
Inilah Energizing Soy Protein (ESP) dari Shaklee yang memenuhi kesemua 7 ciri di atas. Harganya agak mahal kerana proses membuatnya begitu rapi untuk menjaga khasiatnya.



Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi
Energizing Soy Protein merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
  • Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolestrol normal

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Penggemar soya tak perlu risau lagi, bertukarlah kepada ESP, elakkan risiko kanser yang berpunca dari kacang soya yang tidak diproses dengan baik.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut mengenai SHAKLEE boleh SMS ke 013-2053494 @ email ke eiysha1004@gmail.com untuk konsultansi percuma

No comments:

Post a Comment